verkoopstyling Eindhoven

 

Op 4 oktober is het weer Open huizen route. Tijd om de zes beste verkoopstyling tips met je delen, die je zelf makkelijk uit kan voeren.

 

1 Ruim op zoals je nog nooit hebt opgeruimd

Het klinkt voor de hand liggend, maar zorg dat je hele huis van onder naar boven super netjes opgeruimd is. Zorg bijvoorbeeld dat al het strijkgoed is weggewerkt en leg losse tijdschriften in de kast. Zorg ook dat er geen kindertekeningen of kinderspeelgoed in zicht zijn. Doe alles weg wat je toch niet van plan bent om mee te nemen. Je zal wellicht denken: dat doe ik straks wel als ik ga verhuizen. Het voordeel is echter dat je het dan niet meer hoeft te doen. Daarnaast ziet je huis ziet er ook ruimtelijker en opgeruimder uit zonder al die overbodige spullen. Een opgeruimd huis is een ruim huis en dat is waar de toekomstige koper naar op zoek is. Ruimte!

portfolio_.jpg

18-woonkamer-Eindhoven-na2-2.jpg

 

2 Poetsen of laten poetsen

Een huis wat spik en span aandoet heeft natuurlijk een streepje voor op een huis waar de spinnenwebben nog aan de muur hangen en de spetters van het ontbijt met chocolademelk nog in de gootsteen zitten. Een super schoon huis hoort gewoon bij een goede presentatie van je huis. Ben je niet goed in poetsen of heb je er geen zin in (wat ik me best voor kan stellen 😉 )? Huur dan iemand in die dit voor je kan doen.

 

3 Maak alle klusjes af die al lang ‘op de stapel’ liggen

Zorg dat al het achterstallig onderhoud bijgewerkt is. Werk dat ene snoertje waar je je al eeuwen aan irriteert weg, zorg dat dat ene raamkozijn er netjes uitziet en behandel die schimmelplek in de badkamer. Ik kan me voorstellen dat je wanneer je huis te koop staat, je al afscheid hebt genomen van je huis. Je hebt dan misschien niet zoveel zin om er nog energie en tijd in te steken. Dit is heel menselijk. Maar! Als je wil dat je huis verkocht wordt zal je er iets voor moeten doen! Alleen een bord in de tuin is niet meer voldoende in deze markt. Zorg dat jouw huis opvalt tussen alle andere huizen die te koop staan. Een perfecte presentatie is hierbij heel belangrijk. Je kunt jouw huis hier echt mee onderscheiden

 

4 Denk ook aan buiten

Zorg dat de drie bovenste tips ook buiten toegepast worden. Zeker de voorkant geeft de kijker de eerste indruk van je huis. Als deze al goed is, zijn de eerste pluspunten al verdiend.

 

5 Geef de slaapkamer en de badkamer een hotel uitstraling

Nadat je alles hebt gepoetst en opgeruimd en de achterstallige klusjes zijn gedaan, zorg je ervoor dat de kijker een indruk krijgt van je huis die niet meer stuk kan. Probeer je huis eens door de ogen van een ander (toekomstige koper) te bekijken. Doe je best om de slaap- en de badkamer een hoteluitstraling te geven, zodat de kijker zich direct thuis voelt. Je doet dit door bijvoorbeeld het bed extra mooi op te maken met extra sierkussens en een mooie sprei. In de badkamer zorg je dat alle persoonlijke spullen uit zicht zijn, alle shampooflessen zijn opgeborgen en tandenborstels ook. Leg een paar mooie handdoeken in een rolletje op dat ene kastje, en zet bijvoorbeeld wat mooie kaarsen neer.

 

portfolio_-40.jpg

 

6 Breng je huisdier weg tijdens de bezichtigingen

Ik vind dieren ontzettend lief, en jouw huisdier is dat natuurlijk ook. Helaas denkt niet iedereen hier zo over. Om te voorkomen dat Pluto blij springend de toekomstige koper tegemoet springt en deze hier helemaal niet van gediend is kun je je huisdier beter wegbrengen. Ook brengen huisdieren vaak luchtjes met zich mee en dat is jammer want het huis ruikt net zo lekker fris na al dat gepoets!   Veel succes met verkoop van je woning. Mocht je nog vragen hebben of je wil een (online) advies neem dan contact op met me op.