interieurontwerp bedrijven office design interieur kantoor Mirella Mesu Interieurdesign

Hospitality beperkt zich niet alleen tot hotels restaurants en bars maar zie je ook steeds meer bij interieurontwerp bedrijven. Hospitality is dan ook de grote trend waar ik het over ga hebben. Er zijn 3 trends die hieronder vallen. Hier wil graag meer over vertellen.

Interieurontwerp bedrijven |Trend 1 hospitality voor klanten

Tegenwoordig willen bedrijven ook gastvrij voor de dag komen. Men wil dat de klant zich thuis voelt in het bedrijf en op een goede manier ontvangen wordt. Een voorbeeld hiervan is dat receptionistes vaak vervangen worden door hostesses. Zij zitten niet meer achter de klassieke balie om de klant te verwelkomen. Ze staan achter een kleine desk en lopen rond om de klanten en gasten van dienst te zijn. Dit is niet meer zoals het traditioneel ging bij bedrijven. Deze werkwijze is geïnspireerd op het hotelwezen.

Interieurontwerp bedrijven |Trend 2 hospitality voor werknemers

Hospitality design wordt tegenwoordig ook op prijs gesteld door de werknemer. Werkplekken gaan er steeds meer uit zien zoals het er thuis uit ziet. De grenzen vervagen steeds meer wat dat betreft.

Neem nu bijvoorbeeld de bedrijfskantine. Deze dient tegenwoordig aan hoge eisen te voldoen. Het eten is er goed en vaak wordt de ruimte gebruikt voor zowel lunchen als een vergader/overleg- of werkplek. Functies lopen steeds meer in elkaar over.

Ook aan een goed klimaat word meer aandacht besteed. Het is bewezen dat veel groen in een interieurontwerp bedrijvenheel gezond is voor de werknemer. Het verminders stress en daarmee ziekteverzuim onder de werknemers. Ook andere belangrijke klimaat zaken worden tegenwoordig uitgebreid gemeten en er wordt ook iets gedaan aan te droge en vervuilde lucht.

Groenstyling is iets wat wij zeker ook meenemen in ons interieurontwerp bedrijven.

Interieurontwerp voor bedrijven |Trend 3 Hospitality in het interieur

Vroeger waren het alleen de bedrijven zoals Google en Facebook in Silicon Valley die alles uit de kast trokken voor een vet interieur, maar tegenwoordig willen steeds meer bedrijven die unieke uitstraling. Men wil uitstralen waar het bedrijf voor staat door middel van een mooi interieur. Niet alleen klanten moeten het gevoel hebben dat ze helemaal op hun plek zijn maar goed personeel is ook zeer schaars. Door een interieur met verassende items zoals bijvoorbeeld een voetbaltafel en een relaxruimte trek je ook de jonge mensen aan. Zij kiezen juist voor jouw bedrijf vanwege de uitstraling, het goede klimaat en de kekke items.

Bij het opnieuw ontwerpen van een interieur voor een bedrijf houden wij rekening met deze ontwikkelingen.

Wil je dat ik meedenk met het interieur voor jouw bedrijf? Neem dan contact op!

Kijk voor voorbeelden bij mijn projecten.