restyling van een restaurant, restaurant inrichten, restaurantdesign, interieurstylist

In dit artikel vind je onmisbare tips voor het inrichten of restylen van een restaurant.

Restylen van een restaurant | tip 1: verlichting

 

Bij het restylen van een restaurant valt ook veel winst te behalen uit het aanbrengen van de juiste verlichting.
Sfeerverlichting is belangrijk maar je gast moet bijvoorbeeld ook de menukaart kunnen lezen.
Slechte verlichting is heel vermoeiend voor je klant. Goede verlichting zal bijdragen aan het comfort van je klant en zorgt dat je klant langer blijft zitten.

Restylen van een restaurant | tip 2: akoestiek

 

Ook het geluid is een grote factor van irritatie bij de gasten van veel restaurants.
Tegenwoordig worden veel restaurants in industriële panden gevestigd. Door de hoge plafonds en grote open ruimtes krijg je te maken met een rampzalige akoestiek.
Ook zijn een gietvloer of een andere vorm van harde vloerbekleding killing voor je akoestiek. Het gevolg is dat je restaurant luidruchtig klinkt en dat men moeite moet doen om
boven het omgeving geluid uit te komen wanneer je een gesprek voert aan tafel. Dit is natuurlijk alles behalve comfortabel.
Er zijn gelukkig wel veel oplossingen voor een goed geluid in je restaurant. Een restyling van een restaurant is het perfecte moment om dit eens nader te onderzoeken.

Restylen van een restaurant: tip 3: beleving

 

Beleving is key tegenwoordig. Dat een restaurant lekker eten serveert en je gastvrij ontvangen wordt is natuurlijk het allerbelangrijkst.
Maar de algehele beleving wordt steeds belangrijker. Daarvoor wordt het ook gewaardeerd dat alles klopt met wat je wil uitstralen. Van de menukaart tot aan het tafellinnen.
Iedereen wil natuurlijk veel 5 sterren reviews van zijn gasten verzamelen.

 

Hoe lang is het interieur van een restaurant eigenlijk houdbaar ? Gemiddeld gaat het interieur van een restaurant zo’n 7 tot 10 jaar mee.
Ik raad wel aan om na 3 jaar het interieur eens onder de loep te nemen om te bekijken of het nog up to date is.
Je kan dan ook met wat kleine aanpassingen zoals een kleurtje op de muur of een behang met een mooie print, weer een sfeer neerzetten met de juiste beleving.
Je laat hiermee ook aan je klant zien dat je het belangrijk vind om aandacht te besteden aan de omgeving van je gast.
Ik raad aan om vanuit een concept te werken. Dan heb je ook handvatten om een kleine restyling van een restaurant uit te voeren.

 

Heb jij ook een project? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak!
Bel of app met Mirella op: 0625007847
Ik werk bij grote projecten samen met een team van professionals.
Ik werk o.a. met Elmi Jansen.
Wij hebben al veel mooie projecten samen gerealiseerd.